نخستين نشست هم انديشي بهبود مديريت مناطق ويژه اقتصادي تحت مسئوليت شركت شهركهاي صنعتي كشور روز گذشته به ميزباني منطقه ويژه اقتصادي يزد برگزار شد.

نخستين نشست هم انديشي بهبود مديريت مناطق ويژه اقتصادي تحت مسئوليت شركت شهركهاي صنعتي كشور روز گذشته به ميزباني منطقه ويژه اقتصادي يزد برگزار شد.

در ابتدای نشست سید مسعود عظیمی مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی و شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد با ارائه گزارشی از روند شکل گیری منطقه ویژه یزد اظهار داشت: این منطقه در سال 1379 با كاربري نساجي در زميني به مساحت 570 هكتار به تصويب هيات وزيران رسيد و در دور اول سفر هیئت محترم دولت به استان در اسفند 1385 به منطقه عام تبديل شد و از ابتداي سال 1386 مورد بهره برداري رسمي قرار گرفت.

عظیمی ادامه داد: در حال حاضر 16 واحد صنعتی فعال با اشتغالزایی بالغ بر 799 نفر در این منطقه مشغول به فعالیت هستند و حدود 20 واحد صنعتی نیز در حال ساخت و ساز هستند.

وي همجواري با شهرك صنعتي يزد، همجواري با فرودگاه و جاده ترانزيتي تهران-بندر عباس و خطوط راه اهن سراسري را از مزيت هاي ويژه اين منطقه برشمرد.

عظيمي ابراز اميدواري كرد: با انتصاب جناب آقاي صادقي به عنوان مشاور مدير عامل سازمان در امور مناطق ويژه. رسيدگي به مباحث خاص اين مناطق به نحو احسن در سازمان مديريت شود.

در ادامه نشست جعفر صادقی مشاور مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در امور مناطق ویژه اقتصادی هدف از برگزاری این نشست را بررسی مسائل حقوقي، ساختاري و توسعه اي پیش روی مناطق ویژه اقتصادی دانست و افزود:  در حال حاضر 11 منطقه ویژه اقتصادی، تحت حمایت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران هستند و در آینده نزدیک در صورت توافق و تعيين سياست سازمان در خصوص مناطق ويژه چندين منطقه ویژه اقتصادی جديد به شركت شهركهاي صنعتي استانها واگذار خواهد شد.

وي نحوه تامين بودجه و منابع مالي‏، امور گمركي، نحوه جذب و عقد قرارداد با سرمايه گذاران، تشكيلات سازماني و ... را از مهمترين مسائل درگير در اين خصوص دانست و افزود: در پايان اين نشست پيشنهادهاي لازم جهت اصلاح اساسنامه، دفترچه قرارداد و مقررات اختصاصي اداره اين مناطق چمع بندي خواهد گرديد.

صادقي منطقه ويژه اقتصادي يزد را نمونه و تجربه موفقي از مناطق ويژه زير نظر شركت شهركهاي صنعتي دانست و گفت: اين منطقه طي چند سال اخير تجارب بسيار مناسبي را در خصوص جذب سرمايه گذار و همچنين تامين اعتبار و اداره امور منطقه و تعامل با ادارات مرتبط و گمرك داشته است و توانسته پس از چند سال به سوددهي مناسب برسد.

محمد صادق محمد ياري مدير امور حقوقي و قراردادهاي سازمان نيز در اين نشست به تشريح مباني قانوني و تشكيل مناطق ويژه اقتصادي پرداخت و راهكارهاي قانوني اداره امور اين مناطق را مورد بررسي قرار داد.

در ادامه مديران مناطق ويژه مسائل و راهكارهاي خود را در خصوص مسائل مختلف بيان كردند.

شايان ذكر است در این نشست مدیران مناطق ویژه اقتصادی يزد، همدان، خراسان شمالی، لرستان، آذربایجان غربی، کردستان، شیراز، بوشهر، قزوین و گلستان حضور داشتند.










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا